Johanna Larsson och Kiki Bertens har sensationellt tagit sig till kvartsfinal i dubbel i Grand Slam-tävlingen Australian Open. Johanna och Kiki har därmed vunnit sju raka dubbelmatcher efter titeln i Hobart och tre raka i Melbourne.

I åttondelsfinalen besegrades ett högklassigt par i form av Samantha Stosur och Svetlana Kuznetsova. Samantha har varit världsetta i dubbel och Svetlana nummer tre.

Johanna och Kiki kommer att spela kvartsfinalen på tisdag och kommer då förmodligen att sättas på ännu större prov i form av nuvarande världsettorna Sara Errani och Roberta Vinci. Dock skall det italienska dubbelparet först klara av att besegra Görges/Grönefeld.

Kvartsfinalplatsen är en stor framgång för Johanna, svensk tennis och Helsingborgs Tennisklubb. Framgången skickar även en liten signal till Schweiz inför den kommande Fed Cup-matchen. I en  eventuell avgörande femte match och dubbel står troligen en svensk kvartsfinalist från Australian Open. Eller varför inte en semifinalist eller finalist?

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!