HTK:s Mats Lilja fortsätter att skörda framgångar både på svensk och internationell nivå. Under januari tog sig Mats hela vägen fram till final i H65-klassen i de europeiska mästerskapen som spelades i Seefeld, Österrike.

Klasserna har många deltagare och är tuffa. Det krävs hela fem matcher för att ta sig till final. På vägen till finalen i Veteran-EM besegrade Mats världsfemman Gerd Dahmen från Tyskland i en tuff tresetare. Till slut fick dock Mats ge sig mot en annan tysk, slutsegraren Alfred Boeckl.

Under hösten gick HTK:aren till semifinal i Veteran-VM i Turkiet. Under året vann han också Veteran-SM i både singel och i lag. Lag-SM vanns tillsammans med PT Wall, som för övrigt är en HTK-spelare som håller sig långt framme i resultatlistorna.

Mats har under veteranåren samlat på sig hela tolv individuella SM-tecken. Han har även sedan tidigare ett EM-guld och två EM-silver i singel.

Mats framgångar som veteran visar på en lång och gedigen tenniskarriär som grundlades redan i tidig ålder. Mats har som senior varit rankad elva i Sverige och har vunnit mot tennislegender som Janne Lundqvist, Sven Davidsson och Kjell Johansson.

Mats parkerar sig oftast i topp på den svenska rankinglistan för veteraner. Om skadorna håller sig borta så lär det nog bli fler medaljer både på nationell och internationell nivå.

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!