Sveriges Fed Cup-lag med Johanna Larsson och Sofia Arvidsson i spetsen träffade en del av HTK:s funktionärsstyrka i Helsingborg Arena under måndagen. Bland annat gavs det tid för Helsingborgsklubbarnas bollflickor och bollpojkar att ställa frågor till landslaget. Laget tog sig gott om tid att besvara besökarnas nyfikna frågor. Likaså fanns det tid för en del fotografering.

Laget bestående av Johanna Larsson, Sofia Arvidsson, Rebecca Peterson och Susanne Celik tillsammans med lagkapten Lars-Anders Wahlgren och biträdande kapten Mattias Arvidsson fanns till förfogande.

Sofia fick frågan om hon brukar bli nervös när hon spelar matcher och hela laget fick också svara på frågor om vilka andra sporter som de varit aktiva i parallellt med tennisen. Alla spelare i laget kunde bekräfta nyttan av att vara aktiv i mer än en sport.

På frågan om vad som var viktigast för att utvecklas till landslagsspelare var svaren:

– Spela mycket matcher, inte minst träningsmatcher
– Syssla med andra sporter
– Ha kul
– Kämpa i alla lägen

Sverige och Schweiz kommer att träna i Helsingborg Arena från tisdag-fredag. På lördag börjar invigningen 13.45 då det bjuds på två singelmatcher. Söndagens matcher börjar 12.00 och består av två singelmatcher och en avslutande dubbelmatch.

Se YouTube-klippet från träffen.

Mer info om Fed Cup-matchen hittar du här.

Fed Cup-laget

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!