Sveriges Fed Cup-lag mäktade inte med att slå Schweiz i Helsingborg Arena. Schweiz var för bra och säkrade segern redan efter de tre första singelmatcherna.

Chanser saknades inte. Rebecca Peterson började sin match storstilat och möjligen hade utvecklingen under helgen kunnat se något annorlunda ut om Rebecca hade lyckats knipa den setboll som hon hade i första set. Rebecca förlorade 7-6, 6-0. HTK:s Johanna Larsson förlorade med stora siffror mot 17-åriga Belinda Bencic, 6-1, 6-2. Dock var det spelmässigt mycket jämnare än så. Matchen innehöll många långa och jämna game som gick till schweiziskans fördel.

I söndagens första match mellan lagens båda ettor, Johanna Larsson och Timea Bacsinszky, krävdes svensk vinst för att stanna kvar i matchen. Läget såg hopplöst ut med underläge 6-3, 4-1 men Johanna fightade sig ända fram till 5-4, 30-0. Dock var Schweiz även i denna match något starkare i de avgörande lägena.

Johanna Larsson och Rebecca Peterson tog en liten revansch genom att vinna den avslutande dubbelmatchen i landskampen. Slutresultatet skrevs därmed till 1-3 i matcher.

Nu väntar en play-off match i april för att stanna kvar i World Group II.

Mer information om Fed Cup-match hittar du här och här

Johanna Larsson

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!