Ännu en landskamp avslutad i Helsingborg. Denna gång var det första gången vi var i Helsingborg Arena. En fantastisk arena på alla sätt där både spelare, ledare, publik och funktionärer av alla det slag trivdes bra. HTK vill börja med att rikta ett stort tack till alla medarbetare och alla funktionärer som gjort detta möjligt. Över 100 funktionärer har hjälp till under veckan och den gångna helgen. HTKs egna medlemmar blandat med elever från Rönnowska skolan och Internationella skolan har alla gjort ett kanonjobb.

Vi vill också rikta ett stort tack till våra sponsorer Beach House, Tretorn, Kullaflyg, Duxiana, Diagram, Lakritsfabriken, Klubb-baren, Juice+, Olympiahallen, Haribo och Vitamin Well som hjälp till på ett eller annat sätt.

Redan i november fick vi reda på att matchen skulle spelas i Helsingborg vilket är längre tid än vanligt. Detta har betytt att vi har kunnat förbereda oss på ett helt annat sätt än tidigare. Detta har också betytt att vi velat genomföra fler aktiviteter under matchen vilket vi också gjorde. If So Tour minitennistävling, SEB-läger för tjejer födda 02-00, klubbledarkonferens, träff för kvinnligt nätverk, HTKs nätverksträff, föreläsning med Kajsa Bergkvist genomfördes under dagarna två.

Sportsligt då? Om man ser det från HTK som klubb i helhet så är det succé. Att tjejerna inte lyckades slå Schweiz denna gång ser jag som av mindre betydelse i sammanhanget. Jag tycker det är fantastiskt att våra barn och ungdomar får möjligheten att vistas bland och se världsstjärnor spela tennis. Hedda Sjökvist tog också chansen att bombardera Rebecca Peterson med frågor ända in i det sista i spelargången. Jag tror att dessa arrangemang har en stor positiv inverkan för våra utövare och om jag pratar för mig själv lägger jag gärna några extra timmar ideellt för att de ska få chansen att uppleva dessa landskamper.

Jag tror att våra HTKare Johanna Larsson, Sofia Arvidsson, Lars Anders Wahlgren och Mattias Arvidsson är sugna på att visa upp sig i arenan så snart som möjligt igen och ta lite revansch på nästa lag.

Ännu en gång ett stort tack alla inblandade.

För Helsingborgs TK
Marcus Lindberg
Klubbchef

David Thorstensson och Oscar Larsson

David Thorstensson och Oscar Larsson vid ljudspakarna.

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!