Sofia Arvidsson har tagit hem en singeltitel i USA och Johanna Larsson en semifinalplats i Rio.

Man kan konstatera att det svenska damlandslaget generellt sett har gjort bra resultat efter landskampen och veckan i Helsingborg Arena. Det är mycket glädjande att Sofia efter en lite tyngre period åter är tillbaks på vinnarspåret. I Surprise i USA tog Sofia fem raka vinster där finalen blev den enklaste rent siffermässigt genom vinst mot amerikanskan Sanaz Marand. HTK-spelaren vann för övrigt fyra av sina matcher mot amerikanskt motstånd.

Johanna hade en mycket lyckosam vecka i 250 000 USD-tävlingen i Rio där hon tog sig hela vägen till semifinalen. I semin blev italienskan Sara Errani för svår. Johanna tar därigenom nya värdefulla poäng och har efter framgångarna i Australien fått en fantastisk start på året. Johanna närmar sig så sakta 50-strecket på världsrankingen.

Även landslagets Rebecca Peterson har skördat framgångar efter Fed Cup-matchen mot Schweiz. I Rio-tävlingen tog Rebecca hem dubbeltiteln i par med Ysaline Bonaventure.

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!