Linus Bergevi tog brons i Lag-EM för 16-åringar tillsammans med Karl Friberg och Jonas Eriksson Ziverts. Linus, som för första gången blivit uttagen i juniorlandslaget, fick uppleva intensiva dagar i Portugal och Frankrike.

Laget fick spela totalt sex lagmatcher med inledande gruppspel i Portugal och därefter slutspel i Frankrike. I matchen om bronset räddade laget två matchbollar och vände fram till vinst mot Polen.

htktennis.com passar på att ställa lite frågor till Linus efter hemkomsten:

Grattis Linus! Berätta om Lag-EM:

– Innan vi åkte till Portugal och Frankrike träffades vi två dagar innan i Malmö och tränade tennis och fys. Det blev fyra timmar tennis och fys per dag. Sedan flög vi till Portugal. Vi tränade första kvällen och sedan spelades matcherna fredag-söndag.

Trodde du att det skulle finnas en chans för dig att komma med i truppen för Lag-EM?

– Nej, det trodde jag inte för jag har aldrig varit topp 3 i Sverige. Jag har alltid vetat att jag har potential för att kunna slå de bästa spelarna men har aldrig gjort det. Sedan vann jag Salk Open i december och då började jag ana att jag hade chans att komma med. Dagen efter ringer förbundskaptenen Pontus Norberg och säger att jag blev uttagen. Då blev jag skitglad och började träna ännu tuffare.

Hur många matcher har du spelat och hur har det gått för dig?

– Vi spelade totalt sex lagmatcher och jag fick spela tre av dem. Jag vann en dubbel, sen förlorade jag en singel och dubbel. Det var inte så stor skillnad tyckte jag när man spelade jämfört med en vanlig turnering förutom att man hade linjedomare, bollkallar och ett duktigt motstånd. Men jag har fått chansen att spela elitserien innan så jag har fått lite rutin från tuffare matcher och sammanhang. Såklart var jag jättenervös inför alla matcherna eftersom att varje match var viktig för att kunna ta sig vidare i lagspelet.

Vad har du lärt dig under resan?

– Jag har lärt mig en massa nya saker av andra spelare och från tränare från andra länder som jag nu har tagit med mig hem och försöker träna på och göra ännu bättre på träningarna. Det man märker väldigt tydligt är att alla spelare är väldigt starka både fysiskt och psykiskt och att de aldrig ger upp. De flesta gör få misstag och har väldigt bra serve och attackerar bollen vid rätt tillfälle.

– Vad är dina närmsta planer?

Nästa vecka åker jag till Turkiet och är iväg 2-3 veckor på träningsläger och spel i två internationella seniortävlingar (futures) med Båstad RIG. Efter det blir det hem och träna stentufft i några veckor och sedan ladda inför SM i Göteborg. Efter SM kommer jag spela några ITF juniortävlingar i bland annat England och Turkiet. Sedan beroende på hur det går i tävlingarna lägger vi upp en ny planering och nya mål!

Linus Bergevi

 

Linus Bergevi

 

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!