Zontävlingen i SEB Next Generation Cup som spelades i Ängelholm har slutförts. Ett trettiotal HTK-spelare har fått nya tävlingserfarenheter, som oavsett utgång på matcherna, är värdefulla för att utvecklas både som person och spelare.

Poolspelet som är ett nytt moment i 11-årsklasserna gjorde att alla yngre spelare fick spela minst två matcher. Tjejerna Elsa Torle, Isabella Ovesson och Lilia Ljungström fightades tappert när de fick möta många spelare med stor erfarenhet av tävlingsspel. I motsvarande pojkklass stred fyra HTK-killar i poolspelet. Det blev för de flesta en blandning av både vinster och förluster vilket är bra och lärorikt. I klassen spelade Albert Widell, Albin Eriksson, Axel Andersson och Hugo Ekdahl.

HTK dominerade de båda 13-årsklasserna och lade här beslag på samtliga tre platser i regionfinalen. Alice Widell och Hedda Sjökvist vann i raka set hela vägen fram till finalen. I klubbkampen drog Alice det längsta strået.

Viktor Hinsell övertygade stort i 13-årsklassen genom att vinna fem raka och gamesnåla matcher. Totalt släppte Viktor tolv game. I samma klass var det ytterligare två HTK-spelare i semifinal i form av Carl Haglund och Simon Orensztajn.

I tjejernas 15-årsklass kom tyvärr inte Emmy Thomasson eller Agnes Rosenlöf till start. I killklassen var Ludvig Nilsson framme i final där Båstads Michael Decker knep Jönköpingsplatsen efter seger med 7-6,6-3. Michael som för övrigt slog ytterligare två HTK-spelare på vägen till final, Axel Torle och Benjamin Vojnikovic.

För Viktor Hinsell, Alice Widell, Hedda Sjökvist och Hugo Ekdahl (på bilden från vänster till höger) så bär äventyret vidare till regionfinalen i Jönköping den 29-31 maj.

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!