Johanna Larsson är i kvartsfinal i såväl singel som dubbel i Båstads WTA-tävling Swedish Open. Johannas uppåtgående trend som startade med förra veckans final i Tyskland fortsätter i Båstad genom två solida segrar i raka set.

Johanna slog i första matchen holländskan och HTK-bekanta Richel Hogenkamp med klara 6-1, 6-3. I andra omgången besegrades den för närvarande 76-rankade tyskan Anna-Lena Friedsam med 6-3, 7-5 efter stundtals mycket övertygande spel. I kvartsfinalen väntar, en åtminstone på pappret, ännu bättre spelare i form av tjeckiskan Barbora Strycova. Även den 37-rankade tjeckiskan har imponerat på sin väg fram till kvartsfinalen.

Sofia Arvidsson stötte på tufft motstånd i första omgången. Spanjorskan Lara Arrubarrena spelade både säkert och smart och gav inte Sofia någon chans att komma in i matchen. Av bara farten fortsatte Lara att spela bra i andra omgången då hon fick världsspelaren Samantha Stosur på fallrepet.

På fredag spelar Johanna kvartsfinal i både singel och dubbel. Swedish Open går in i sin mest intensiva period då slutomgångarna i damklassen spelas samtidigt som kvalet i herrklassen drar igång. Även här finns ett HTK-intresse då Dragos Madaras har spelat sig till ett wild card genom seger i Båstadtennis 18-årsklass.

Mer info om Swedish Open hittar du här.

Foto: Linda Carlsson

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!