Johanna Larsson är framme i dubbla finaler i Swedish Open i Båstad. Johanna tog idag sin fjärde raka singelseger genom att slå Yulia Putintseva, Kazakstan, i två raka set. Johanna har i singelspelet ännu inte tappat set.

Söndagens final kommer att spelas mot förra årets slutsegrare, tyskan Mona Barthel. HTK-tjejen har därmed chansen att ta sin första WTA-titel i singel.

Även i dubbelklassen blir det final för Johanna i par med holländskan Kiki Bertens. Paret kan genom seger ta sin andra WTA-titel tillsammans. Det svensk-holländska paret har även i börjat av året gått till kvartsfinal i Australian Open.

I herrarnas kval tog HTK:s Dragos Madaras en meriterande seger genom vinst mot Mikhail Ledovskikh, Ryssland. Setsiffrorna blev 6-2, 6-4. I nästa omgång skruvas klassen på motståndet upp ytterligare i form av 168-rankade italienaren Andrea Arnaboldi.

Mer information om Swedish Open hittar du här.

Foto: Linda Carlsson

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!