Linus Bergevi var under förra veckan i Schweiz för spel i en ITF-turnering på deras nationella center i Biel. Linus kom till tävlingen med gott självförtroende efter att veckan innan vunnit sin första singelmatch i huvudturneringen i en ITF-tävling i Lettland.

I Schweiz var han tillsammans med RIG-gymnasiet i Båstad under ledning av Mari Andersson. Han tog tre mycket meriterande vinster på sin väg fram till semifinalen, alla i två raka set. Han vann bl.a. andra omgången mot ettan i Schweiz bland spelare födda 1999 Gabriel Currlin och i kvartsfinalen vann han mot Jakob Paul även han från Schweiz. Spelet i turneringen stördes av regn och Linus fick spela sin semifinal samma dag som kvartsfinalen. Linus orkade inte riktigt ladda om för semifinalen mot slutgiltiga vinnaren Mirko Martinez från Schweiz och förlorade i två raka set.

Med dom två fina veckorna internationellt tar sig Linus in på topp 1 000 i världen på ITF-rankingen och placerar sig på plats 962. Mycket bra jobbat Linus.

 

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!