Årets upplaga av Tretorn Open är igång. Drygt 20-talet klasser kommer att spelas under veckan med avslut på söndag. De nya tävlingsformerna har gjort entré under hösten och så även för Tretorn Open. Det märks inte minst i 13-årsklasserna som spelas i ABC-form, vilket innebär att spelarna själva får välja om man vill spela A-, B- eller C-klass. 9-årsklasserna spelas på mindre tennisbana med indragna bas- och sidlinjer vilket skapar matcher med bra spel och häftiga bolldueller. Här används midibollen. I 9- och 10-årsklasserna spelas matcherna i poolform. Detta innebär att samtliga spelare får spela fyra matcher.

Under onsdagen inleds elitklasserna för damer och herrar som ingår i Svenska Vintertouren. Den totala prissumman per klass är 10 000 kronor i Helsingborg. Detta är första gången på många år som HTK ingår i toursammanhang. Extra roligt är det att konstatera att intresset för tävlingen är stort. Ett tiotal spelare i både dam- och herrklassen hamnade utanför kvalet.

HTK:s Dragos Madaras intar positionen som förstaseedad i herrklassen. Hemmaklubbens Linus Bergevi och David Thorstensson har erhållit wild card till huvudtävlingen. Siste man in i klassen är HTK-spelaren Maxim Landa. I det tuffa kvalet kommer Arvid Rosenlöf och Jonathan Hultkrantz att prova lyckan.

I damklassen överraskar Eveliina Virtanen med en efterlängtad comeback i tävlingssammanhang. Förhoppningsvis kommer en lång skadeperiod att ha nått sitt slut. Det är även en mycket positiv indikation inför årets Elitserie. Eveliina får i damklassen sällskap av HTK-tjejen Ada Carlson. Ada tilldelades ett wild card till kvalet och får därmed möjligheten att testa på spel i seniornivå.

Lottningar och speltider i Vintertouren hittar du här.

Lottningar speltider i övriga klasser i Tretorn Open hittar du här.

Dragos Madaras

Dragos Madaras – favorit i Vintertourklassen

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!