Tretorn Open 2015 är avslutad. Denna upplaga innehöll vår traditionella klassindelning med flytande lottningar i dam- och herrklasser samt klasserna för 14-18 år. Tävlingen innehöll också det nya systemet med ABC-klasser för 13-åringar och yngre där deltagarna själva fick bestämma klass. Nyheter för året var också 9-årsklasser där midiregler användes (indragna linjer och miniboll). Dessutom arrangerades veteranklasser och det blev tillräckligt många deltagare i H45 och H55 för att klasserna skulle kunna genomföras.

I 9-, 10- och 11-årsklasserna spelades det poolspel. HTK valde i år att alla i 9- och 10-årsklasserna fick gå vidare till andra dagen så att alla skulle få lika många matcher. Detta med blandade åsikter bland föräldrar men HTK fortsätter sitt ställningstagande att inte förespråka för tidig utslagning och belöning för de yngsta vid vinst. 

För första gången arrangerades också en Vintertourtävling. Uppslutningen var bra och kvalet för både dam- och herrklassen fylldes till sista plats. På damsidan överraskade blott 14-åriga Caijsa Hennemann med att vinna finalen över Klara Thell Lenntorp i tre set men på herrsidan blev det favoritseger genom Dragos Madaras från HTK.

Dragos Madaras

HTK tackar alla funktionärer som gör det möjligt att genomföra dessa tävlingar.

Resultat från Tretorn Open hittar du här. Vintertourresultaten hittar du här.

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!