Mycket anrika SALK Open är nu avslutat. Tävlingen startade 25 december och avslutades med finalspel i ITF-turneringen den 8 januari. Med i turneringen var cirka 15 spelare från klubben i allt från yngsta 10-årsklassen upp till ITF-klassen. Turneringen spelades på mycket fina SALK-hallen och många av spelarna bodde på Scandic Alvik vilket är precis i anslutning till tennishallen, vilket gör att det blir en mycket bra helhet med såväl eget spel samt kolla på bra tennis.

Klubbens spelare gjorde det även mycket bra både spelmässigt samt resultatmässigt. Turneringen startade med 16- och 14-årsklasserna. I 16-årsklassen spelade Erik & Oscar Bülow samt Anton Johansson i pojkklassen samt Olga Helmi och Emmy Thomasson i tjejklassen. Erik, Oscar, Anton spelade kvalturneringen och gjorde riktigt bra matcher där Anton vann en match. Emmy Thomasson och Olga Helmi spelade huvudturneringen. Emmy spelade också bra men duktige Alva Fröjd Lidköping blev för tuff denna gång.

Olga Helmi svarade för en fantastisk prestation och vann hela klassen. Olga var stabil genom hela turneringen och tappade inte ett set på vägen till sin titel. I finalen vann hon mot Alexandra Viktorovich från Tabergsdalens TK med 6-4, 6-2 efter en mycket väl genomförd match. Olga imponerade på många under turneringen genom sin offensiva tennis och har fått en perfekt start på det nya året. Ni kan se repris av finalen genom att gå in på http://sportway.se/event/play/salk-open-2015-2016/78.

I tjejernas 14-årsklass spelade Stella Billing och Hedda Sjökvist samt i pojkklassen Emil Engdahl och Adam Granath. Stella och Hedda vann varsin match och svarade även för fina prestationer i sina andra omgångar mot tufft motstånd. Grabbarna gick båda till fjärde omgången efter bra matcher.

I 12-årsklassen spelade Olivia Lindestaf i tjejklassen samt Hugo Ekdahl och Alexander Wessman i pojkklassen. Olivia vann sin första match efter ett stabilt baslinjespel. I andra matchen mötte Olivia en jätteduktig finska som blev för tuff. Både Hugo och Alexander spelade SALK Open för första gången och gjorde det båda mycket bra trots lite pirriga magar. Hugo förlorade sin först match i singel efter en jämn kamp men i par med Wilhelm Olsen IS Göta fungerade spelet lite bättre. Båda killarna gjorde bra insatser och belönades med en semifinalplats.

Alexander som vid årsskiftet gick över till HTK ifrån grannklubben IS Göta, visade upp ett moget spel och kämpaglöd. Alexander belönades med fyra matcher innan bilen gick åter till Helsingborg. Även i dubbel fungerade spelet bra i par med Victor Björkqvist, Alvesta TK. Paret gjorde flera bra matcher på vägen fram till slutomgångarna.

Turneringen avslutades sedan med spel i 10-årsklasserna samt ITF-turneringen. I 10-årsklassen spelade Albert Widell sitt andra SALK Open. Albert som har gått genom Helsingborgs TK:s träningsupplägg för barn med mycket fokus på koordinativ träning samt lagt många timmar träning på egen hand visade upp ett brett register med både stoppbollar, lobbar och volleyspel varierat med att avgöra med korta Crossen. Hans mogna spel belönades med en finalplats. Väl i finalen blev en rumänsk kille för svår men stort grattis till Albert!

I ITF-klasserna spelade Olga Helmi och Linus Bergevi. Olga vann en match i huvudturneringen och förlorade i andra omgången mot en duktig polska. Linus förlorade mot en seedad kille från Lettland i huvudturneringen. I dubbelklasserna vann Olga i par med Caijsa Henneman en match och Linus i par med Eric Carlsten vann också en match.

Sammanfattningsvis en mycket bra turnering av HTK-spelare och många har garanterat fått med sig mycket nyttiga erfarenheter inför framtiden.

Nedan Stella Billing och Hedda Sjökvist samt Albert Widell.

stellahedda   albert

Olga Helmi – andra från vänster på bilden ovan.

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!