Båstad Corem Open, Skummeslövsspelen och Munkaspelen, tre veckor med intensiv träning två pass/dag kombinerat med tävling, tränare på plats och bussar med spelare fram och tillbaka – så kan man kort sammanfatta vad bussveckorna är. Men, självklart är det så mycket mer än så, fantastisk tennis och en härlig gemenskap och klubbkänsla, dessutom massor av välspelade, tuffa, fantastiska och blöta matcher.

Veckorna bjöd på en hel del regn och den överlägset blötaste matchen fick Arvid Rosenlöf/Leon Grundström i herrdubbeln i Skummeslöv. Alla andra matcher bröts men killarna spelade på mot seedade KLTK-paret Alsterback/Nordlander och Arvid/Leon lyckades ta hem matchen i avgörande matchtiebreak 12-10, en riktig rysare och banan var nog mer som en simbassäng än tennisbana när matchen var slut.

Båstad var startskottet för bussveckorna och där började 10åringarna tävlingen. 13 spelare från Akademi Grön samlades på morgonen för uppvärmning och inbollning innan det var dags för matcher. Fantastiskt fin tennis, bra attityd och inställning både på och utanför banan av våra små samt en hel del matchvinster och även en klassvinst tog laget med sig hem till Helsingborg. Men det viktigaste var ändå lagkänslan och den härliga sammanhållningen i vårat lill-gäng. 🙂

båstadpsbåstadfs

Nedan följer en sammanfattning på HTKs stora bredd där både antalet spelare och resultaten imponerar. Allt ifrån 8-9 åringar som precis börjat tävla, ungdomar som deltar i landslag och veteraner i världsklass.

Totalt deltog 54 spelare från HTK i Båstad Corem Open och det blev en hel del matchvinster och även 7 pallplaceringar varav 1 klassvinst. Placeringar Båstad: Leon Grundström 3a PS18C, Melis Yasar 2a FS16A & 2a FD16A, Ada Carlsson 3a FS16B, Linus Bergevi 3a PS18A, Albert Widell 1a PS10, PS12B

Totalt 30 HTK-spelare deltog i Skummeslövspelen. Placeringar Skummeslöv: Esther Magnusson 2a FS12B, Lilia Ljungström 3a FS12B, Albert Widell 1a PS12B, Gunnar Plate 1a HS65. Roligt att våra veteraner visar framfötterna.

Totalt 40 HTK-spelare deltog i Munkaspelen. Placeringar Munka:Elias Nilsson 3a PS13A, Simon Orensztajn 2a PS13A, Axel Andersson 2a PS12B, Albert Widell 1a PS12B, Hugo Sundberg Ekdahl 1a PS12A, Lukas Andersson 1a PS10, Elias Dahlstrand 3a PD14, Arvid Rosenlöf 3a HS, Alice Widell 1a FS13A, Louisa Ljungström 2a FS13A, Emilia Åkesson 3a FS13A, Elsa Torle 1a FS12C, Lilia Ljungström 3a FS12B, Esther Magnusson 3a FS12B, Olivia Lindestaf 3a FS12A, Disa Levinsson-Olsson 2a FS10, Sara Tublén 3a FS10, Mika Callaghan 3a FS10, Amalia Bengtsson/Emilia Åkesson 2a FD14, Stella Billing/Hedda Sjökvist 3a FD14, Louisa Ljungström/Hilda Liljedahl 3a FD14, Åsa Ljungström 2a DS35-40, Jan Doverhem 3a HS55-60, Johan Jönsson/Elias Dahlstrand 1a GD.

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!