SALK Open är precis färdigspelad och HTK hade många representanter med i turneringen. Totalt var det cirka 20 spelare med från klubben fördelade från yngsta 10 års klasserna upp till ITF klasserna. Turneringen startade med 14 och 16 års klasserna där många av HTK-arna presterade bra både i spel och resultat. I 14 års klassen för tjejer hade vi 5 deltagare med: Amalia Bengtsson, Stella Billing, Emilia Åkesson, Maja Eriksson och Alice Widell. Amalia, Alice, Maja och Emilia vann alla 2 matcher var i klassen och nådde sextondelsfinal och Stella vann tre matcher och nådde åttondelsfinal. Jättekul att vi har 5 tjejer topp 32 i klassen vilket tyder på en riktigt bra bredd. Tjejerna ingår alla i vår PIA verksamhet och den träningen har verkligen gett ett mycket gott resultat. Alla tjejerna spelade även dubbel där Emilia/Amalia spelade ihop, Maja/Stella och Alice spelade dubbel med Linn Svärd från Lerums TK. Även här vann alla tjejerna matcher och Alice i par med Linn nådde kvartsfinal där de tyvärr fick lämna WO efter sjukdom. Härligt jobbat hela tjejgänget som nu laddar vidare för spel i Tennis Europé tävlingen i Vänersborg.

I pojksingel 14 hade vi tre deltagare anmälda men pga av sjukdom var det bara Anton Krondell som kom till spel. Anton gjorde en bra match men förlorade mot en duktig kille från Norge. Även för killarna väntar nu spel i Tennis Europé tävlingen i Vänersborg.

I 16 års klassen hade vi spelare med enbart i flickklassen Hedda Sjökvist, Maja Radenkovic, Victoria Carlsten och Viktoria Gavran. Hedda och Viktoria var med i kvalet till turneringen där Hedda tyvärr förlorade i kvalfinalen medan Viktoria tog sig in i huvudturneringen efter bra tennis. Viktoria vann även sin första match i huvudturneringen innan hon förlorade mot duktiga Caijsa Hennemann från Ullevi TK. Maja Radenkovic nådde kvartsfinal efter bra spel innan hon förlorade i en mycket tät och bra match mot Maria Petrovic från Farsta TK. I dubbelklassen förlorade Viktoria och Maja i andra rundan efter en riktigt spännande match mot Mridha/Wallin. Victoria Carlsten nådde även hon kvartsfinal i såväl singel som dubbel men fick där tyvärr lämna WO p.g.a. sjukdom.

12 års klasserna och ITF turneringen följde näst i turneringen och i 12 års klassen spelade Albert Widell samt Frida Krondell. Både Albert och Frida svarade för bra spel i turneringen och Albert nådde ett år ung i klassen åttondelsfinal i såväl singel som dubbel.
Frida förlorade i sin första match mot slutsegraren Stella Remander. Frida laddade sedan om rejält för dubbelspelet där hon i par med Jennifer Erinson från Svedala TK tog sig hela vägen till semifinal efter tre fina vinster. I semifinalen blev det förlust i en tuff match men stort grattis Frida till en mycket hedrande tredjeplats i turneringen.

I ITF klassen spelade Gustaf Nävarp och Linus Bergevi pojkklassen samt Olga Helmi, Melis Yasar, Märta Louise Söderberg och Molly Helgesson tjejklassen. Olga nådde semifinal i såväl singel som dubbelklassen. Grattis Olga till en bra turnering. I skrivande stund spelas ITF turneringen i Malmö med många HTK representanter.

I yngsta 10 års klassen spelade Linea Bajraliu och nådde där final i såväl singel som dubbelklassen. Lineas finalplats visar åter att HTK:s tänk i de yngre åldrarna med en allsidig träning ger mycket gott resultat.

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!