Helsingborgs TK har varit på jakt efter en ny tränare sedan Anders Påhlsson valde att kliva åt sidan då han kände att pendlandet blev för tufft. Då även Adrian Pripc kliver åt sidan som tränare för tennisgymnasiet (NIU) uppstod en möjlighet att skapa en helt ny tjänst i HTK.

Den nya tjänsten innebär att i första hand stärka upp det för våra spelare som satsar på heltid, går på tennisgymnasiet (NIU) eller gör en satsning i vår Pro International Academy. HTK har där cirka 30 spelare som spelar på eller satsar mot internationell tennis i åldrarna 13-29 år. Anställningen kommer att innebära tät dialog och samarbete med Mattias Arvidsson i första hand men också med Samuel Ekberg.

I hård konkurrens föll valet på Per-Erik Granath, 58 år. Perra har en gedigen tennis och tränarbakgrund och kommer passa in i en redan stark organisation på ett bra sätt. Perra har tidigare varit ansvarig för Riksidrottsgymnasiet i Lidköping i 19 år där han bla tränade Robin Söderling från 13-17 års ålder, Johan Brunström och Elias Ymer. Nu senast har han jobbat 50% i Falköpings TK där han jobbat mycket med klubbutveckling och 50% i egen regi. Där har han jobbat med många duktiga spelare i närområdet och utvecklat några av dem till toppspelare i Sverige. Bla Richard Rååd som är topp i Sverige bland 16-åringarna.

Övriga uppdrag Perra har haft under sina 30 år som tränare:

 • Official coach för Svenska Tennisförbundet för Svenska juniorlandslag på internationella tävlingar och på Europa mästerskap.
 • Har varit ansvarig coach på över 200 internationella tävlingar. Mest ITF 18 år både pojkar och flickor. Var coach på Japan Open när Robin Söderling vann sin största ITF tävling. Andra spelare som jag coachat på ITF 18 år är Johan Brunström och Elias Ymer.
 • Har också varit ansvarig coach på TE tävlingar.
 • Har varit ansvarig coach på ca 15 future tävlingar.
 • Har varit coach på ATP Båstad Main Draw dubbel för Johan Brunström (semifinal)
 • Har varit ansvarig coach på ATP kval 6 tävlingar
 • Har varit ansvarig coach på Europa Mästerskap juniorer
 • Har varit coach på banan under elitserien 18 säsonger. Har där bland annat coachat Robin Söderling, Jarko Nieminen, Lauri Kiiski (finsk DC spelare), George Cosac (Rumänsk DC spelare) Anders Järryd mfl
 • Har varit ansvarig coach på Svenska Mästerskap

Utbildningar

 • Högsta tränarutbildningen Tennis STEG 3 inklusive alla fortbildningskurser
 • Årligen under tre dagar sedan starten 1993 på RIG varit med på Riksidrottsförbundets alla elitutbildningar kost, mental träning, träningslära och fysiskträning.
 • Ledarskap/coaching inom idrotten på Göteborgs Universitet
 • Fritidsledarutbildning 80 poäng
 • Samhälle, fritidsarbete och kultur – med fokus på ungdomars fritid
 • Ledarskap och organisationsutveckling – teori och praktik för ett främjande ledarskap
 • Psykologi, sociologi och socialpedagogik – kunskap om människan som individ och i grupp
 • Människan i naturen – med fem veckors friluftsaktiviteter
 • Projekt- och forskningsmetodik inklusive examensarbete
 • Specialpedagogisk profilkurs – teori och praktik för ett inkluderande fritidsledarskap
 • Idrottsmetodik, estetiska orienteringskurser och yrkesmetodik

HTK tror att Perra kommer att tillföra ännu mer spets till en redan grymt bra laguppställning. Han kommer även tillföra kunskap om hur man tar steget ifrån en duktig tonåring till en etablerad seniorspelare. Vi tror också att Perra kan hitta samarbeten med klubbar i närområdet, tennisgymnasier och spelare från hela Sverige. Vi har också saknat någon som kan resa med dessa spelare på tävlingar och som kan utveckla dem direkt i tävlingsmiljön. Med Perra i teamet så blir vi mer kompletta i vår laguppställning och nu känner vi att vi har helheten för alla tävlingsspelare i HTK.

Varmt välkommen till oss Perra!

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!