Viktig internationell tävlingsvecka i Helsingborg

Pressrelease från Svenska Tennisförbundet inför Pålsjö Ladies Open.

Den 21–28 juni arrangeras årets femte Rising Star Tour-tävling i tennis i Helsingborg.

Den dubbla WTA-titelvinnaren tillika hemmahoppet Sofia Arvidsson och flera svenska framtidshopp är med och utmanar om segern.

Under 2015 arrangerar Svenska Tennisförbundet i samarbete med lokala tennisklubbar elva ITF Pro Circuit-tävlingar med samlingsnamnet Rising Star Tour, där svenska spelare får mäta sig med internationellt motstånd och kämpa om viktiga världsrankingpoäng. De bästa spelarna som är med i dessa tävlingar ligger omkring 200 till 230 i världen.
– Tävlingarna i Rising Star Tour betyder jättemycket. Det är otroligt fint att våra unga tjejer som vill ut och tävla internationellt kan få chansen att plocka världsrankingpoäng här i Sverige, säger förbundskapten Lars-Anders Wahlgren.

Den 21–28 juni står 25 000 dollar i prispengar på spel när stora delar av Sverigeeliten gör upp om titeln under Pålsjö Ladies i Helsingborg. Ett av dragplåstren blir stjärnspelaren ifrån HTK Sofia Arvidsson, som har två WTA-titlar på sin meritlista.
– Fantastiskt att ha Sofia med i denna tävling samtidigt som Sofia själv nog siktar på att lämna denna nivån igen inom kort. Sofia hör hemma på de stora arenorna och med mycket jobb och inställning är hon snart där igen, säger Marcus Lindberg, Helsingborgs TK.
– Jag vill samtidigt framföra att vi spelar på en anläggning i toppklass och att personalen på Pålsjös Tennisbanor kommer göra allt för att spelarna ska trivas så bra som möjligt under veckan. Matcherna startar 11:15 varje dag och håller på till tidig kväll.

På plats finns också svensk damtennis framtid med flera unga, lovande talanger.
– Det är en ny generation på väg uppåt. Det känns väldigt inspirerande att ha så pass många lovande spelare som nu börjar slå igenom på världsrankingen. De har samtidigt Johanna Larsson och Sofia Arvidsson som inspirerande förebilder, som ju har varit svensk damtennis ankare i så många år nu, säger förbundskapten Lars-Anders Wahlgren.

 

Pålsjö Ladies Open

HTK har under juni månad 2015 arrangerat 25 000 USD-tävlingen Pålsjö Ladies Open. Tävlingen är efter Swedish Open i Båstad Sveriges största internationella damtävling.

Resultat 2015

Lottningar – speltider – resultat

 

Sofia Arvidsson
Sofia Arvidsson – slutsegrare 2015

 

palsjo5

Sofia Arvidsson och Malin Ulfeveldt tillsammans med några av HTK:s funktionärer

 

palsjo4
Funktionärer och dubbelfinalisterna