rodbla TENNISSKOLAN

Välkomna till Helsingborgs Tennisklubb – Klubben för hela familjen. Helsingborgs Tennisklubb erbjuder tränings-, motions- och tävlingsinriktad träning för sina medlemmar.

 

 • Vi ber er att noga läsa igenom all information kring kurser och träning så att anmälan går så smidigt som möjligt.
 • Anmälan inför hösten senast 22 augusti och anmälan inför våren senast 31 december. Därefter gör tränarna grupper och HTK tar emot anmälningar löpande och i mån av plats.
 • Anmäler ni inför höstterminen avser anmälan höst och vår.
 • Alla tävlingsintresserade barn 7-11 år som vill börja tävla regelbundet bör anmäla sig till Kids Academy. Vi ber er dock läsa igenom information först så att ni känner till vad det innebär. Är ni osäkra kan ni ringa någon av tränarna så hjälper de er att anmäla rätt.
 • Önskar ni avsluta träningen inför vårterminen är det ok men ni måste skicka mail till kansli@htktennis.com innan 8 dec. Om ni inte avanmäler er förutsätter vi att ni önskar fortsätta under vårterminen och ni behöver inte göra något. Anmälan är då bindande för vårens kurser.

rodbla Värderingar

I HTK har vi 10 gemensamma värderingar som ligger till grund för vår verksamhet.

1. Vi välkomnar alla!
2. Vi hjälper varandra!
3. Vi agerar för rent spel!
4. Vi tar jämställdheten på allvar!
5. Vi utgår från barnen och ungdomarnas perspektiv!
6. Vi låter glädjen styra!
7. Vi utbildar både människan och tennisspelaren!
8. Vi skapar balans!
9. Vi tror på allas lika möjligheter!
10. Vi har respekt för att det tar tid att nå våra drömmar!

HTK’s färdplan och färdriktning. Läs mer här…

rodbla Tennisskolan

Till Tennisskolan anmäler sig spelare från 4 år som vill lära sig tennisens grunder, utvecklas och motionera. Ni har möjlighet att vara med upp till 3 timmar i veckan om ni önskar. För alla nybörjare rekommenderar vi att starta med 2 tim/vecka för bättre inlärning så man tycker det blir ännu roligare. Glöm inte heller att delta i vårt Äventyrsprogram som vänder sig både till stor och liten. Ett socialt program där ni får möjlighet till nya bekantskaper.

HTKs vision är att vi ska skapa ”Sveriges roligaste Tennisskola” tillsammans med er.

FAMILJETENNIS (4-7 år)

Genom HTKs Familjetennis erbjuder vi tennis där hela familjer med barn 4-7 år är välkomna för endast ett familjemedlemskap.   Läs mer här..

 

MINITENNIS (4-7 år)

I Minitennis använder vi en långsammare boll som studsar lägre samt en mindre bana för att snabbare kunna få spel och på så sätt mer rörelseglädje. Träningarna kommer också ha inslag av Multiskillsövningar för bättre rörelseutveckling.  Läs mer här..

 

BARNTENNIS (7-12år)

Barntennis spelas med orange och/eller grön boll beroende på ålder och kunskapsnivå. Vi växlar också storlek på bana beroende på övning och vad vi önskar uppnå. Vi fortsätter att utveckla barn och ungdomars rörelse så att de enklare kan lära sig tekniken.  Läs mer här..

 

UNGDOMSTENNIS (12-19år)

I Ungdomstennis spelar vi med vanliga bollar och fullstor bana. Här ser vi gärna att ungdomarna involverar sig i träningen och framför vad just de önskar lära sig under terminen. Alla i ungdomstennis erbjuds också att delta i vårt Ungdomsledarprogram för tränar-, ledar och funktionärsutbildnigar. Läs mer här..

 

SENIORTENNIS (16år->)

I Seniortennis spelar vi med vanliga bollar och fullstor bana. Här ser vi gärna att gruppen involverar sig i träningen och framför vad just de önskar lära sig under terminen. Läs mer här..

 

FINAX SPORTCAMP

HTK har inlett ett samarbete med Finax och kan nu erbjuda meningsfulla lov helt gratis. HTK arrangerar träning i padel, badminton, pingis, golf och kampsport under tre dagar vid höst-, jul-, sport och påsklov. Läs mer här..

 

ÄVENTYRSPROGRAMMET

HTKs Äventyrsprogram vänder sig till både stor och liten där vi sätter de sociala aspekterna först. HTKs målsättning är att alla skall få nya vänner, vilja stanna kvar i HTK över tid samt få minnen för livet. Läs mer här..

 

ANMÄLAN

Här anmäler du dig

 

rodbla Skolsamarbeten

Sally Bauer

Elever på Sally Bauer kan välja tennis 1 gång/vecka. Här har vi främst elever från Tennisskolan. Läs mer här..

Momentum – Tennisprofilen (Åk 6-9)

Elever på Momentum spelar tennis 2 gånger/vecka på morgonen. Här har vi främst elever från HTK Tennis Academy som spelar tävlingar runt om i hela Sverige men elever från Tennisskolan är också välkomna naturligtvis. Läs mer här..

Filborna Gymnasiet – Nationell idrottsutbildning

Elever på Filborna tränar 3 gånger/vecka på morgon/fm. Här har vi främst elever från HTK Tennis Academy som spelar tävlingar runt om i Sverige och Norden. Intagning sker från hela Sverige men vi rekommenderar att ni skall bo i närområdet. Läs mer här..

rodbla VeteranTennis

HTK har många duktiga veteraner som tävlar i seriespel, Nationella tävlingar samt Internationella tävlingar. I dessa lag spelar spelare som vill hitta nya bekantskaper samtidigt som man är tävlingsinriktad. Lagen tränar på egen hand.

rodbla Strumpan

På fredagar samlas ett gäng glada pensionärerna i klubben och spelar dubbelmatcher under två timmar. Både inför och efter matcherna samlas man under trivsamma förhållanden i Olympiahallens cafeteria. Önskar man vara med så kontaktar man HTKs klubbchef.

rodbla Olympiadubbeln

På onsdagar samlas ett tävlingsinriktat veterangäng som spelar dubbelmatcher och intar en god lunch tillsammans i Olympiahallens cafeteria.

rodbla Privatträning

HTK erbjuder privatträning genom våra anställda tränare Fredrik Forsander och Niklas Persson. HTK har även samarbeten med andra tränare som exempelvis Lars-Anders Wahlgren.  Läs mer här..

rodbla Drop-in träning

Under vissa dagar kan barn och ungdomar komma på Drop in träning. Detta är en prova på verksamhet där tränare finns på plats och du har möjlighet att testa tennis tillsammans med en kompis eller med tränaren. Läs mer här..

rodbla Boka egen bana

Givetvis kan du också boka en egen bana och spela tillsammans med kompisar. Läs mer här..

rodbla Vad är det egentligen vi betalar för?

Den frågan får nog många klubbar lite då och då. Det är då viktigt att man inte bara tittar på avgiften och jämför klubb för klubb utan att man också tittar på innehållet och de mjuka värden som också ingår i avgiften.

 • De ögonblick när ert barn blir så trött att hen vill sluta men kämpar på och hittar gnistan igen
 • Möjligheten som ert barn får till livslånga vänskapsrelationer och minnen som varar livet ut
 • För bra ledare som lär hen att tennis handlar inte bara om sport utan om livet
 • Att hen ska lära sig att ta hand om sin kropp och förståelse kring idrott/rörelse hela livet
 • Att hen lär sig att jobba tillsammans med andra och vara stolt, stödjande, vänlig och respektfull mot andra människor
 • Att hen lär sig hantera besvikelse, när hen inte når sina mål, förlorar en match, gör ett dubbelfel, men ändå kämpar och väljer att se möjligheter.
 • Att hen lär sig hur hen ska uppnå sina mål
 • Att hen lär sig att det tar tusentals och åter tusentals timmar med hårt arbete och träning för att skapa en mästare, och att framgång inte sker över natten. Det får man helt enkelt jobba för.
 • Utbildning till hjälptränare, bollkallar och domare
 • Att hen tränar och får en utbildning istället för att sitta framför skärmen