rodbla TRÄNINGSINFORMATION

Välkomna till Helsingborgs Tennisklubb – Klubben för hela familjen. Helsingborgs Tennisklubb erbjuder tränings-, motions- och tävlingsinriktad träning för sina medlemmar. Träning och motion benämner vi nedan som ”TräningsVärk” och tävling som ” HTK Tennis Akademi”

 

 • Vi ber er att noga läsa igenom all information kring kurser och träning så att anmälan går så smidigt som möjligt.
 • Anmälan senast 31 december. Därefter gör tränarna grupper och HTK tar emot anmälningar löpande och i mån av plats.
 • Anmäler ni inför höstterminen avser anmälan höst och vår.
 • Alla tävlingsintresserade bör anmäla sig till HTK Tennis Akademi. Vi ber er dock läsa igenom information först så att ni känner till vad det innebär. Är ni osäkra kan ni ringa någon av tränarna så hjälper de er att anmäla rätt.
 • Önskar ni avsluta träningen efter höstterminen måste ni skicka mail till kansli@htktennis.com innan 8 dec. Om ni inte avanmäler er förutsätter vi att ni önskar fortsätta under vårterminen och ni behöver inte göra något.

rodbla Värderingar

I HTK har vi 10 gemensamma värderingar som ligger till grund för vår verksamhet.

1. Vi välkomnar alla!
2. Vi hjälper varandra!
3. Vi agerar för rent spel!
4. Vi tar jämställdheten på allvar!
5. Vi utgår från barnen och ungdomarnas perspektiv!
6. Vi låter glädjen styra!
7. Vi utbildar både människan och tennisspelaren!
8. Vi skapar balans!
9. Vi tror på allas lika möjligheter!
10. Vi har respekt för att det tar tid att nå våra drömmar!

HTK’s färdplan och färdriktning. Läs mer här…

rodbla MULTITENNIS

HTKs populära satsning för hela familjen. För att delta i MultiTennis behöver familjen endast lösa ett familjemedlemskap sedan kan hela familjen med barn mellan 4-8 år delta. Önskar man träna mer så är man välkommen både 2 och 3 gånger i veckan vilket vi också rekommenderar för bättre inlärning i starten. Träning 2 och 3 är utan föräldrar. Läs mer här..

rodbla TräningsVärk

Hit anmäler sig spelare som vill lära sig tennisens grunder, utvecklas, motionera och inte ha tävlingsmomentet som centralt i inlärningen.

BARNTENNIS (7-12år)

För spelare från 7 års ålder (hösten) som vill träna 1-3 gånger/vecka, delta i klubbaktiviteter och vill lära sig att spela tennis. Multiskillz är en återkommande metodik och övergår mer och mer till Multitennis under de år man deltar i HTKs BarnTennis. Läs mer här..

UNGDOMSTENNIS (13-19år)

För spelare från 13 års ålder (hösten) som vill träna 1-3 gånger/vecka, delta i klubbaktiviteter och vill lära sig eller utvecklas inom tennis. Här ingår ledarutbildningar som tränare, linjedomare och huvuddomare. Önskar deltagaren ytterligare utbildningar inom tennis så ställer vi oss även positiva till detta. Läs mer här..

SENIORTENNIS (16år->)

För spelare från 16 års ålder (hösten) som vill träna 1-3 gånger/vecka. Via samtal med er tränare kan ni ha önskemål om vilken inriktning ni önskar ha under terminen. Exempel på sådana önskemål kan vara teknik, motion eller poängspelsövningar. Här ingår ledarutbildningar som tränare, linjedomare och huvuddomare. Önskar deltagaren ytterligare utbildningar inom tennis så ställer vi oss även positiva till detta. Läs mer här..

Oh! SPORTCAMP

Under loven arrangerar HTK tillsammans med övriga idrotter, padel, badminton, pingis, golf, yoga och kampsport, träningsdagar där barn och ungdomar får prova på massor av idrotter. Läs mer här..

ÄVENTYRSPROGRAMMET

HTKs Äventyrsprogram vänder sig till både stor och liten där vi sätter de sociala aspekterna först. HTKs målsättning med detta program är att alla skall få nya vänner för livet, vilja stanna kvar i HTK över tid samt få minnen för livet. Läs mer här..

 

rodbla HTK Tennis Academy

Hit anmäler sig spelare som gillar tävlingsinriktad träning. Att vara med på tävlingar i klubben, Skåne och övriga Sverige känns också som en naturlig del av er tennis redan från start.

KIDS ACADEMY (7-12år)

För spelare från 7 års ålder (hösten) som vill träna 2-4 gånger/vecka, delta i många klubbaktiviteter och spela matcher på sin nivå. Barnen är även aktiva mellan träningarna med andra idrotter eller fritidsintressen där man springer och rör på sig mycket. Spelare som i huvudsak spelar på SO Touren (Röd-, Orange-, Gröntävlingar) rekommenderar vi träna 2-3 gånger/vecka och spelare som spelar Nationella tävlingar (Grön- och Gultävlingar) rekommenderas 3-4 gånger/vecka. Läs mer här..

TEEN ACADEMY (13-19år)

För spelare från 13 års ålder (hösten) som vill träna minst 2 gånger/vecka, delta i många klubbaktiviteter, utbilda sig inom tennisens olika yrken som tex tränare och domare samt spela matcher på sin nivå. Läs mer här..

TEEN ACADEMY – KLUBB

För spelare som spelar upp till 8 tävlingar/år främst i Helsingborgsområdet. Spelare inom ”Klubb” har tillgång till 2 pass under vardagskvällar samt 1 pass under helgen.

TEEN ACADEMY – REGION

För spelare som spelar 9-16 tävlingar/år främst i Region Syd. Spelare inom ”Region” har tillgång till 3 pass under vardagskvällar samt 1 pass under helgen.

TEEN ACADEMY – NATIONELL

För spelare som spelar 17 tävlingar eller fler i hela Sverige. Det är givet att dessa spelare kommer i god tid inför sina träningar för uppvärmning och det är även givet att de stannar kvar efteråt och fystränar antingen i gymmet eller löpträning utomhus. Dessa spelare deltar i klubbens äventyr och åker med på klubbresor runt om i Sverige. Tävlingsplaneringen görs tillsammans med ansvarig tränare liksom hela träningsupplägget. Vi rekommenderar spelare inom ”Nationell” att lösa träningar på morgonen/förmiddagar antingen i vår Tennisprofil på Momentum, NIU på Filborna gymnasie eller genom samtal med skolan. Spelare inom ”Nationell” har tillgång till 4 pass under vardagskvällar.

HTK SENIOR ACADEMY (19->)

För spelare från 19 års ålder (hösten) som vill träna 1-2 gånger i veckan i en miljö med tävlingsinriktade spelare. Du bör ha tävlat under ungdomen eller ha en god fysik för att kunna ”hålla jämna steg”. I dessa grupper blandar vi även in klubbens bästa ungdomar i härlig mix av tonåringar, seniorer och veteraner. Läs mer här..

ÄVENTYRSPROGRAMMET

HTKs Äventyrsprogram vänder sig till både stor och liten där vi sätter de sociala aspekterna först. HTKs målsättning med detta program är att alla skall få nya vänner för livet, vilja stanna kvar i HTK över tid samt få minnen för livet. Läs mer här..

FÖR FÖRÄLDRAR

HTK’s föräldrarcoachning

Regions Syds föräldrarcoachning

 

rodbla PRO INTERNATIONAL ACADEMY – By Tengo oh!

Att vara spelare på Pro International Academy – By Tengo Oh! innebär att du gör en helhjärtad satsning mot internationell tennis och förstår vad som krävs och vad långsiktighet betyder. Du ska drömma om de stora arenorna men samtidigt förstå att resan mot drömmen är lika viktig som att nå fram. Du kan söka till PIA hösten det år du fyller 12 år.

För att satsningen ska bli så optimal som möjligt rekommenderar vi att söka till Momentum, Idrottsprofil från åk 6 eller 7. När ni når gymnasieåldern rekommenderar vi vårt NIU som finns på Filborna Gymnasiet eller läsa på distans.

Satsningen styrs av din ansvarige tränare som tillsammans med dig och din familj lägger upp träningen på hemmaplan samt gör en tävlingsplaneringen utefter din spelstyrka. Läs mer här

PRO INTERNATIONAL ACADEMY – TEAM SCHOOL

Att vara spelare i ”Team School” innebär att du gör en satsning i kombination med någon av våra skolsamarbeten på Tennisprofilen, Momentum eller NIU, Filborna Gymnasiet. Din tävlingsplanering innehåller spel på Tennis Europe eller ITF beroende på ålder och spelstyrka men givetvis mixas tävlingsspelet upp med Nationella tävlingar. Spelare i ”Team School” har tillgång till 4 kvällspass/vecka på vardagskvällar.

PRO INTERNATIONAL ACADEMY – RISING STARS

Att vara spelare i ”Rising Stars” innebär att du gör en satsning på internationella touren i Europa. Det kan vara på Tennis Europe eller ITF beroende på ålder och spelstyrka. Givetvis mixas tävlingsspelet upp med Nationella tävlingar där SM-race, vintertour och sommartourtävlingar prioriteras. Spelare i ”Rising Stars” har ett individuellt upplägg vilket  betyder att tränaren strukturerar upp ett så optimalt upplägg som möjligt.

PRO INTERNATIONAL ACADEMY – STARS

Att vara spelare i ”Stars” innebär att du gör en helhjärtad satsning på din tennis där hela världen är din spelplan. Ditt träningsupplägg sköts troligtvis av en privat tränare som reser med dig på tävlingar och du har HTK som ett starkt komplement på hemmaplan. Du får full uppbackning när du är hemma med banor, sparring och tränare så att dina dagar bli så optimala som möjligt.

 

rodbla Skolsamarbeten

Sally Bauer

Elever på Sally Bauer kan välja tennis 1-2 gånger/vecka. Här har vi främst elever från TräningsVärk som inte spelar tävlingar.

Momentum – Tennisprofilen (Åk 6-9)

Elever på Momentum spelar tennis 2-3 gånger/vecka på morgonen. Här har vi främst elever från HTK Tennis Academy som spelar tävlingar runt om i hela Sverige. Läs mer här..

Filborna Gymnasiet – Nationell idrottsutbildning

Elever på Filborna spelar tennis 3 gånger/vecka. Här har vi främst elever från HTK Tennis Academy som spelar tävlingar runt om i Sverige och Norden. Intagning sker från hela Sverige men vi rekommenderar att ni skall på i närområdet. Läs mer här..

rodbla VeteranTennis

HTK har många duktiga veteraner som tävlar i seriespel, Nationella tävlingar samt Internationella tävlingar. I dessa lag spelar spelare som vill hitta nya bekantskaper samtidigt som man är tävlingsinriktad. Träning sker i SeniorTennis eller i egen regi.

rodbla Strumpan – ett gäng glada pensionärer

På fredagar samlas pensionärerna i klubben och spelar dubbelmatcher under två timmar. Både inför och efter matcherna samlas man under trivsamma förhållanden i Olympiahallens cafeteria. Önskar man vara med så kontaktar man HTKs klubbchef.

rodbla Olympiadubbeln

På onsdagar samlas ett tävlingsinriktat veterangäng som spelar dubbelmatcher och intar en god lunch tillsammans i Olympiahallens cafeteria.

rodbla Privatträning

HTK har ett samarbete med Lars Anders Wahlgren. Rekommenderad ålder är 13 år och äldre. Läs mer här..

rodbla Pay and Play – träning

Under vissa dagar har du som vuxen chansen att vara med på Pay and Play träning. Passar till dig som vill träna i grupp men inte kan kan binda upp dig en längre tid. Läs mer här..

rodbla Drop-in träning

Under vissa dagar kan barn och ungdomar komma på Drop in träning. Detta är en prova på verksamhet där tränare finns på plats och du har möjlighet att testa tennis tillsammans med en kompis eller med tränaren. Läs mer här..

rodbla Boka egen bana

Givetvis kan du också boka en egen bana och spela tillsammans med kompisar. Läs mer här..

rodbla Vad är det egentligen vi betalar för?

Den frågan får nog många klubbar lite då och då. Det är då viktigt att man inte bara tittar på avgiften och jämför klubb för klubb utan att man också tittar på innehållet och de mjuka värden som också ingår i avgiften.

 • De ögonblick när ert barn blir så trött att hen vill sluta men kämpar på och hittar gnistan igen
 • Möjligheten som ert barn får till livslånga vänskapsrelationer och minnen som varar livet ut
 • För bra ledare som lär hen att tennis handlar inte bara om sport utan om livet
 • Att hen ska lära sig att ta han om sin kropp och förståelse kring idrott/rörelse hela livet
 • Att hen lär sig att jobba tillsammans med andra och vara stolt, stödjande, vänlig och respektfull mot andra människor
 • Att hen lär sig hantera besvikelse, när hen inte når sina mål, förlorar en match, gör ett dubbelfel, men ändå kämpar och väljer att se möjligheter.
 • Att hen lär sig hur hen ska uppnå sina mål
 • Att hen lär sig att det tar tusentals och åter tusentals timmar med hårt arbete och träning för att skapa en mästare, och att framgång inte sker över natten. Det får man helt enkelt jobba för.
 • Utbildning till hjälptränare, bollkallar och domare
 • Att hen tränar och får en utbildning istället för att sitta framför skärmen

 

rodbla Önskar ni stötta oss i vårat arbete?

MultiTennis
Vår fantastiska start för hela familjen. Är du 4-8 år börjar du här tillsammans med dina föräldrar. Endast ett familjemedlemskap krävs för en gång/vecka men du kan också träna upp till tre gånger/vecka om du önskar.

Kids Academy
För er som önskar stötta våra 7-12 åringar i starten av deras tävlingsspel. HTK önskar anordna många klubbresor så att tjejerna och killarna kan åka som ett lag.

Teen Academy
För er som önskar stötta ett behållandeskap samtidigt som man får möjlighet att utbilda sig som tränare, domare eller funktionär inom tennis.

Pro International Academy
Vårt stora affischnamn Johanna Larsson är frontfiguren i vår Internationella satsning. I PIA satsar alla våra spelare som drömmer om de stora arenorna och förstår att det krävs hårt arbete.

Äventyrsprogrammet
HTKs social program för liten och stor. Här får du chansen att umgås tillsammans med nya vänner samtidigt som en tennisaktivitet. Detta är ”limmet” i verksamheten där vi hittar på allt mellan himmel och jord. Några ex: Melloläger, Minitennisdisco, Felhandsturnering, Temakvällar, Gemensamma turneringsresor, läger och avslutningar.

Övriga möjligheter tillsammans med HTK

 • Turneringssponsor för någon av våra unika familjevänliga tävlingar Dubbelcupen eller Poolspelen.
 • Klädsponsor på våra klubbkläder eller SommarTennis T-shirts
 • HTK-partner inklusive PRO AM tillsammans med några av svensk tennis legendarer under Swedish Open herrveckan
 • 1913-medlem