rodbla Akademiträning ute

utomhusträning

Allmänt

Då var det snart dags att utvecklas på allvar. Det är nämligen under utomhussäsongen med lite felstuds, vind, sol och massa yttre faktorer att ta hänsyn till man får chansen att utvecklas som bäst. För er som satsar på att bli en tävlingsspelare i tennis gäller att ta vara på sommaren och allt vad det innebär. Börja redan nu att planera in vart ni ska tävla osv så att inte semester mm ställer till det för mycket 😊. En familj till en tävlingsspelare (10 år och äldre) i tennis planerar nämligen in sina semesterveckor där det finns gott om tävlingar.

Som vanligt kommer vi erbjuda mycket träning men det är samtidigt viktigt att tänka på helheten så att man både håller uppe motivation och håller sig borta från skador. Att tänka på när ni planerar antal tennispass med er tränare är att lika mycket fys/annan idrott som tennis är ett bra riktmärke upp till 13 år. Vid 13 år är det sedan dags att växla över till lite mer tennis men en stor del skall fortfarande vara annan fysisk träning.

HTK kommer att erbjuda er träning under i stort sett hela utomhusperioden. Vi vilar endast 4 veckor för lite semester. Dessa fyra veckor passar perfekt för eget spel med träningskompisar, föräldrar och massor av matchspel i tävlingar runt om i Skåne, Sverige och Danmark.

 

Next Generation läger 25-26/4

HTK erbjuder alla spelare upp till födda 2009 två grymma Powerdagar på Landskronas utomhusanläggning 25-26/4 med mycket tennis, fys och teambuilding. För spelare födda 2008 och äldre kommer powerdagarna vara samma datum i Ängelholm. Sista dag för anmälan är 10 april direkt via mail (se inbjudan).

 INBJUDAN LÄGER ÄNGELHOLM – klicka här

INBJUDAN LÄGER LANDSKRONA – klicka här

 

Uppbyggnadssäsong v.19-25

V.19 startar vi uppbyggnadssäsongen inför sommarens alla tävlingar. Träningen håller på fram till och med v.25.

Vid anmälan är det viktigt att ni ger tränarna stort spelrum. Det är omkring 110 spelare som ska planeras in 2-10 pass/vecka. Passen varierar mellan 60-120 min men de flesta ligger på 80 min. De yngsta kommer få hjälp med uppvärmningen medan de äldre kommer att köra uppvärmningen och fysträningen före och efter tennistiden. Desto mindre förbehåll ni har vid anmälan desto enklare är det för tränarna att placera in i så bra utvecklingsgrupper som möjligt. I anmälan kommer ni att få ange antalet pass ni önskar träna/vecka så ska tränarna göra sitt absolut bästa att lägga pusslet åt er.

Schema HTK Tennis Akademi ute

Avgifter

1tim/vecka 2tim/vecka 3tim/vecka 4tim/vecka
875kr 1750kr 2625kr 3500kr
5tim/vecka 6tim/vecka 7tim/vecka 8tim/vecka
4375kr 5250kr 6125kr 7000kr

 

 

Tävlingssäsong – Bussveckor v.26 & 27

I år erbjuder vi två Powerveckor där vi hoppas på att så många som möjligt i HTK Tennis Akademi deltar. Under dessa veckor kommer träningen vara mer matchinriktad och vi erbjuder er skjuts och coachning under tävlingarna Skummeslöv Wilson Junior Tour samt Munkaspelen Wilson Junior Tour.  De dagar man inte tävlar tränar man cirka 3 timmar på Pålsjö.

Givetvis är våra yngre midi och maxispelare i Akademin välkomna att anmäla sig dessa veckor utan att vara med på tävlingarna, då tränar man två pass/dag istället.

  • 26 – Skummeslöv Wilson Junior Tour (20-28/6, 5 träningsdagar)
  • 27 – Munkaspelen Wilson Junior Tour (27/6-5/7, 5 träningsdagar)
Avgift
  • HTK medlem: En vecka kostar 2000kr, två veckor 3600kr
  • Icke medlem + 300kr/vecka

 

Mästerskapsveckor v.33-34

När alla kommit hem ifrån semester, Beach House – Öresundsveckan är färdigspelat erbjuder vi alla i HTK Tennis Akademi att vara med i våra mästerskapsveckor. Många av er kommer spela SM, RM och Juniorligan under denna period och vi tycker det då är viktigt att ni håller igång er träning. Passen kommer vara 80 min långa och det är träning måndag-torsdag dessa veckor. Det kommer vara 1-2 tränare på plats som kommer att hålla i träning på fem banor samtidigt och inriktningen kommer vara mycket poängspel och matchspel typ den träning vi haft på matchträningen inomhus.

Avgift

2tim/vecka 3tim/vecka 4tim/vecka 5tim/vecka 6tim/vecka
400kr 600kr 800kr 1000kr 1200kr

 

Anmälan gör du via formulär på vår hemsida Klicka här för att komma till anmälan