Kids Academy

Information

Till Kids Academy anmäler man sitt barn (7-12år) om barnet tänkt börja tävla eller redan tävlar regelbundet.

-Träning 2-4 pass schemalagd tennisträning/veckan (mån-tors), 60-80min pass
-Serveträning varannan vecka
-Fysträning varje vecka
-Matchträning för maxi/hårdboll fredagar eller Söndagsligan för midispelare

Utöver detta deltar man i minst 4-6 tävlingar/termin (Vår, Sommar, Höst) i sin nivå – SO Tour, Nationell, TennisEurope
Klubben har även 2-3 tävlingsresor för spelare i Kids Academy och utbyte med andra klubbar samt flera roliga klubbaktiviteter. Se eran tävlingsplanering för lämpliga tävlingar och aktiviteter för ditt barn.

 

Att börja tävla

Att tävla i tennis är för många barn väldigt utvecklande, spännande och utmanande. En match utvecklar dessutom i regel en spelares tennis betydligt mer än en enskild träningstimme. Idag kan barn börja tävla redan från när dom börjar minitennis och det finns ett stort utbud tävlingar för alla åldrar och nivåer.

Alla i Kids Academy får sin egen tävlingsplanering inför varje termin och där står vilka tävlingar som är lämpliga att spela för just ditt barn. Det finns kategorier från SO Tour (som är nybörjartävlingar med mini, midi eller maxiboll), sedan kommer större nationella tävlingar och därefter internationella TennisEurope-tävlingar från 12 år. Kolla noga i ditt barns planering så ni inte anmäler till fel nivå eller klass. Här ovan till höger ser du hur en vanlig tävlingsplanering kan se ut för en 10åring i Kids Academy.

Så här gör du

All tävlingsadministration för juniortävlingar i Sverige sköts av Svenska tennisförbundet. Du behöver registrera ditt barn i deras system och dessutom skaffa en tävlingslicens för att kunna anmäla hen till tävlingar. Du gör detta här

 1. Tänk på att tävlingsarrangören inte kontaktar dig med information om lottning eller tider, utan det är ditt ansvar att kolla upp det på tävlingssidan och/eller klubbens hemsida. Den enda gången tävlingsarrangören hör av sig är om motståndaren lämnar WO (Walk Over= återbud).
 2. Se till att vara på plats i god tid till tävlingen. Med god tid menas minst 30 minuter före match. Anmäl ankomsten till tävlingsledningen, som finns på plats i hallen.
 3. Om du t.ex vid sjukdom inte kan komma till en match – dvs vill lämna Walk Over (WO) – är det viktigt att snarast meddela tävlingsledningen (se telefonnummer på klubbens hemsida). Detta för att de då så snabbt som möjligt kan kontakta motståndaren så att hen inte i onödan kommer till matchen.

Regler på banan utan domare

 • Om du har svårt att bedöma om bollen är inne eller ute på din sida så räknar du med att den är inne. Ni skall inte spela om bollen.
 • Det är din skyldighet att döma alla bollar på din egen sida samt hjälpa din motståndare med domslut på hens banhalva om hen frågar efter hjälp med domslutet.
 • Be inte åskådarna eller föräldrar om hjälp på domsluten.
 • Om du dömer ut en boll och sedan inser att du gjort ett misstag, skall du ge motståndaren poängen.
 • För att undvika att ni tappar räkningen skall servaren säga gameställningen innan gamet börjar (tex 4-4) eoch markera kulorna på domarstolen. Dessutom skall servaren säga poängställningen inför varje ny poäng i gamet (tex 15-30).
 • Skulle en situation uppstå som ni ej kan reda ut tillsammans, skall tävlingsledningen tillkallas. Be inte åskådare eller föräldrar om hjälp.
 • Tappa inte tempo mellan bollarna, håll max. 25 sekunder mellan varje poäng och 90 sekunder vid sidbytena.
 • Hjälp varandra att genomföra en bra tennismatch oavsett om du vinner eller förlorar.

 

Info från föräldrainformationen 16 september via teams

 

AKTUELLT

 

Ansvariga tränare Kids Academy

I kids Academy är Anna Nyman och Marcus Lindberg ansvariga tränare, vi har också hjälp av Niklas Persson, Jan Swensk, Leonora Sjödin & Wilmer Dyrlev. Är man intresserad av att börja träna i Kids Academy och vill veta mer om hur barnen tränar och vad som gäller så ringer ni till Anna 0725-611900 eller Marcus 0734-21 72 21. 🙂