rodbla Tennisprofilen

 

 

Inledning

Helsingborgs Tennisklubb (HTK) erbjuder från och med hösten 2011 tennisträning på dagtid i samarbete med Peter Sven-skolan för årskurs (6)7-9 i Helsingborg. I Tennisprofilen finns det två inriktningar dels en för tävlingsspelare samt en för spelare som ej bedriver tävlingstennis men som ändå vill utvecklas och ha kul med sin tennis.

 

Bakgrund

HTK har en lång och framgångsrik historik som tennisklubb. Klubben har fostrat många svenska juniormästare och även ett antal spelare som hävdar sig väl på internationell nivå. Många av dem har genom åren haft bra samarbeten med skolan och vissa med just Peter Sven.

 

Tennisprofilen

HTK:s ambition är att skapa en Tennisprofil och ett samarbete med Peter Sven där spelarna får möjlighet att träna under dagtid för att få upp sin totala tennismängd. Här får man möjlighet att kombinera studier och tennis.

HTK:s Tennisprofil skall innefatta:

  • Tillgång till klubbens bäst lämpade tränare beroende på inriktning
  • Ett attraktivt val för såväl tävlingsspelare som för de som endast önskar träna utan att spela matcher.
  • En total träningsvolym i nivå med utvecklingstrappan *
  • Ett utbildningsprogram inom tennis

 

Anläggningar

Olympiahallen har sju banor. Underlaget är hard court. Pålsjö Tennis har sex grusbanor och två hardcourtbanor. Olympiahallen ägs av Stiftelsen Olympiahallen. Pålsjö Tennis ägs av Pålsjö Ess AB. HTK är hyresgäst på båda dessa anläggningar.

 

Tränare

HTK:s heltidsanställda tränare har en lång erfarenhet av jobb på såväl nationell samt internationell elitnivå och en gedigen utbildning. Ansvarig för träningsupplägget är Samuel Ekberg som är en tränarna på Pro International Academy samt nyligen genomgått Elittränarutbildningen genom GIH och Linneuniversitetet.

 

Intagning

Alla spelare som vill gå Tennisprofilen är välkomna då vi har två inriktningar. I Tennisprofilen finns det två inriktningar dels en för tävlingsspelare samt en för spelare som ej bedriver tävlingstennis men som ändå vill utvecklas och ha kul med sin tennis.  

 

Träningsupplägg

Träningen på skoltid bedrivs idag på måndagar och torsdagar för årskurs 6 & 7 samt tisdagar och fredagar för årskurs 8 & 9. Träningen är 07:30-09:15 för alla årskullar men bestäms inför varje termin. Träningsupplägget är varierande där innehållet är såväl uppvärmning, tennisträning, fysisk träning, teori och annan aktivitet.

Antalet spelare/bana och tränare kommer bero på satsningen hos eleven.

 

FÖR MER INFORMATION – KLICKA HÄR

 

Kontakt

Helsingborgs Tennisklubb
Klubbchef: Marcus Lindberg 0734217221, marcus@htktennis.com
Ansvarig tränare: Samuel Ekberg 0734217224, samuel@htktennis.com

Peter Sven-skolan
Fredrik Strand 0707189106, Fredrik.Strand@pysslingen.se