Ansvarig tränare

Joel Helmersson

joel@htktennis.com

Inledning

Helsingborgs Tennisklubb (HTK) erbjuder tennisträning på dagtid i samarbete med Innovitaskolan för årskurs 7-9. I Tennisprofilen finns det två inriktningar dels en för tävlingsspelare samt en för spelare som ej bedriver tävlingstennis men som ändå vill utvecklas och ha kul med sin tennis.

Bakgrund

HTK har en lång och framgångsrik historik som tennisklubb. Klubben har fostrat många svenska juniormästare och även ett antal spelare som hävdar sig väl på internationell nivå. Många av dem har genom åren haft bra samarbeten med skolan och vissa med just Innovitaskolan

Tennisprofilen

HTK:s ambition är att skapa en Tennisprofil och ett samarbete med Innovita där spelarna får möjlighet att träna under dagtid för att få upp sin totala tennismängd. Här får man möjlighet att kombinera studier och tennis.

HTK:s Tennisprofil skall innefatta:

  • Tillgång till klubbens bäst lämpade tränare beroende på inriktning
  • Ett attraktivt val för såväl tävlingsspelare som för de som endast önskar träna utan att spela matcher.
  • En total träningsvolym i nivå med utvecklingstrappan *
  • Ett utbildningsprogram inom tennis

Anläggningar

Olympiahallen har sju banor. Underlaget är hardcourt. Pålsjö Tennis har fem grusbanor och en hardcourtbana. Olympiahallen ägs av Stiftelsen Olympiahallen. Pålsjö Tennis ägs av Pålsjö Ess AB. HTK är hyresgäst på båda dessa anläggningar.

Intagning

Alla spelare som vill gå Tennisprofilen är välkomna då vi har två inriktningar. I Tennisprofilen finns det två inriktningar dels en för tävlingsspelare samt en för spelare som ej bedriver tävlingstennis men som ändå vill utvecklas och ha kul med sin tennis.

Träningsupplägg

Träningen på skoltid bedrivs idag på måndagar och fredagar. Träningen är 07:30-09:15 för alla årskullar men bestäms inför varje termin. Träningsupplägget är varierande där innehållet är såväl uppvärmning, tennisträning, fysisk träning, teori och annan aktivitet.

Antalet spelare/bana och tränare kommer bero på satsningen hos eleven.

Kontakt

Helsingborgs Tennisklubb
Klubbchef: Marcus Lindberg 0734217221, marcus@htktennis.com