Vårt mål är att erbjuda en givande och utvecklande miljö för samtliga
ca 800 medlemmar oavsett förutsättningar och ambitionsnivå.

Vårt mål är att erbjuda en givande och utvecklande miljö för samtliga ca 800 medlemmar oavsett förutsättningar och ambitionsnivå.

Vårt mål är att erbjuda en givande och utvecklande miljö för samtliga ca 800 medlemmar oavsett förutsättningar och ambitionsnivå.

Spelglädje för hela familjen i över 110 år

Vi hälsar hela familjen välkommen till vår verksamhet där våra kärnvärden är Roligt, Utmanande, Öppet och Hållbart. HTK jobbar med låga trösklar så att alla skall kunna komma till oss och prova på tennis. Förutom träning erbjuder vi utbildning och deltagande i våra sociala aktiviteter i HTKs Äventyr för barn och ungdom samt tävlings- och extra träningsträffar för alla vuxna.

TÄVLING

Klubben arrangerar en rad olika tävlingar under hela året och det finns verkligen något för alla. För spelare i Minitennis börjar tävlandet under träningarna medan spelare i Barntennis kan delta i Player School för att komma igång med tävlandet på lokal nivå. Klubben arrangerar också So Tour Mini/Midi/Maxi både höst och vår samt ytterligare 3-4 nationella tävlingar under året. Under hösten 2023 startar även en efterlängtad motionsliga med namnet Olympialigan.

HTKS ÄVENTYR FÖR BARN OCH UNGDOMAR

Helsingborgs Tennisklubb tror mycket på gemensamma sociala aktiviteter där alla får lära känna varandra och kanske får vänner för hela livet. Ett detaljerat Äventyrsprogram kommer inför varje termin tillsammans med övrig träningsinfo.

ANLÄGGNINGAR

Under inomhussäsongen är vår mötesplats Olympiahallen i centrala Helsingborg med 7 tennisbanor med underlaget hard court. Under sommaren finns vi först och främst på Pålsjö tennis, men också på Maria Park Tennis och på Racketoasen i Hittarp.

FRIENDS OF HTK

Hälsingborgs Lawn Tennisklubb bildades 5 september 1913, bytte sedan namn till Hälsingborgs Tennisklubb 1958 för att 1971 ändra till dagens Helsingborgs Tennisklubb. Vi har redan från start varit en bred klubb med spets. Parallellt med en omfattande motionsverksamhet har klubben även fostrat och utvecklat flertalet framgångsrika elit- och landslagsspelare. HTK kan även stoltsera med många framgångar på junior, senior och veteransidan både internationellt och nationellt.

Medlemsantalet är idag cirka 800 där omkring 600 deltar aktivt under året. För att kunna fortsätta vara en klubb i framkant är våra relationer med företag och HTK-vänner av största vikt. Vi har därför utvecklat Friends of HTK där vi samlar våra närmsta välgörare.

Hoppas att du vill vara med på vår resa!

Wow 🤩 Linus Andersson!! Grattis🎾💪

Posted @withregram • @tennis.se EN 🇸🇪-KVARTETT TILL UNGDOMS-OS

På måndagen presenterade Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) vilka spelare som representerar Sverige vid sommarens EYOF, Ungdoms-OS. 
I tennis åker fyra svenska spelare med till Maribor i Slovenien där mästerskapet äger rum: Tiana Tian Deng (Salk), Lea Nilsson (Salk), Victor Rydén (MIK Tennis) och Linus Andersson (Helsingborgs TK). 

På tennis.se kan du läsa en intervju med coachen Peter Johnson som kommer åka med laget i slutet av juli.
HTK ställer upp med 4 Spelare i Sverigefinalen efter helgens regionsfinaler. Grattis till Alexander, Linus, Marcus och Anabelle för fina prestationer. Båstad nästa.Tack Jönköping för fint arrangemang och sportsliga förhållanden
☀️☘️🙏☀️☘️🙏
HTK#OnTour#Nextgen# Jönköping#Båstad# slåinbollenibanan# Svensktennis
Alla våra hjältar under NextGen i Jönköping. Fantastisk gemenskap tillsammans och med andra spelare. Imorgon kör vi Finaldagen. Kul att följa.

🇸🇪💯☀️😊🙏🇸🇪💯☀️😊🙏

HTK#Ödmjukhet#Respekt#Fight #Lovetennis#Tillsammans
Fina framgångar från våra HTK spelare den senaste veckan. 
Linea Bajraliu spelar semi i singel och vinner dubbel i Podgorica (Montenegro) J60 Juniors. Tim Malmqvist går till Final i dubbel J60 Juniors i Jönköping. Tilda Hessleryd går till Semi i singel och Final i dubbel i Värnamos J100 juniors tävling. Hugo Magnusson går hela vägen till Final i Sommartour tävlingen i Lund(Herrar). Även många andra som varit iväg och samlat poäng och matcher. Good job.
💯☀️😊🙏💯☀️😊🙏
HTK#Tourlife#ChaChaCha
ANMÄLAN TILL INOMHUSSÄSONGEN är nu öppen. In på vår fina nya hemsida och läs om vad vi erbjuder er. Glöm inte att HTK erbjuder mer än bara träning för alla i HTKs äventyr, aktiviteter och utbildningar. 🎾🤗
Grymt gäng!🔥
Kids Academys midi-spelare har varit i Eslöv och bjudit på jättefin tennis både singel och dubbel i det fina vädret. Bra jobbat gänget! 💪🎾😀🌞
Vilken härlig dag!🎾🌞
Kids Academy har haft utbyte med några av Båstad TS juniorer. Förutom tennis har kidsen även testat på padel & pickleball. En superrolig dag och så kul med många vänner tillsammans. 👍😊
Passa på att spela tennis i sommar🎾🌞

Missa inte att anmäla dig till HTKs sommartennis, vi håller till på natursköna Pålsjö Tennis.
Tillbringa sommaren på bästa möjliga sätt, under intensiven får du möjligheten att träna tennis varje dag måndag-fredag. Det spelar ingen roll om du är gammal eller ung, om du har spelat mycket eller lite vår sommartennis har något för alla!

För mer info gå in på htktennis.com
eller hör av dig till niklas@htktennis.com
HTK byter logga på alla sina kläder. I samband med detta erbjuder vi 25% rabatt i vår webbutik under hela MAJ OCH JUNI. Vore roligt att så många som möjligt vill bära och representera HTK med fina Klubbkläder från Head. 🎾👍
Vamos!
HTK behöver dig så vi kan utvecklas och stolt säga att:

Vi har Sveriges roligaste Tennisskola och Sveriges mest utvecklande miljö för tävlingsspelare.

Nu vill vi ta ytterligare steg framåt tillsammans med dig.
Fortsätt fina Internationella framgångar för Juniorerna ute i Europa. Bella Bergkvist Larsson gick till Final i singel och Vinst i dubbel med fantastiska klubbkompisen Tilda Hessleryd. Tävlingen spelades i Portugal och klassas som en J100.
Albert Widell spelade en J60 i underbara Montenegro där det också blev Final i singel och Vinst i dubbel. Även Gustav Andersson och Linea Baijraliu vann matcher. I Estland J100 spelade Tim Malmqvist och Lukas Andersson framgångsrikt och samlade poäng. 15 åriga Linus Andersson har varit i Slovenien under 2 veckor och fått många matcher med Final i dubbel som bäst samt kvart i Singel. Tävlingen var en Tenniseurope under 16.
Fantastiskt kul att följa
🎾💯🙏🎾💯🙏
HTK#kämpa#utveckling# Svensktennis#Backtowork# #Skyisthelimit#
Loading the next set of instagram posts...

KLUBBKLÄDER

I vår webshop kan du beställa våra klubbkläder samt vår casual kollektion direkt till din brevlåda. Provkollektion finns tillgänglig i shoppen på Olympiahallen, välkommen att prova ut din storlek. Leveranstid ca 2-3 veckor.