Vårt mål är att erbjuda en givande och utvecklande miljö för samtliga
ca 800 medlemmar oavsett förutsättningar och ambitionsnivå.

Vårt mål är att erbjuda en givande och utvecklande miljö för samtliga ca 800 medlemmar oavsett förutsättningar och ambitionsnivå.

Vårt mål är att erbjuda en givande och utvecklande miljö för samtliga ca 800 medlemmar oavsett förutsättningar och ambitionsnivå.

Spelglädje för hela familjen i över 110 år

Vi hälsar hela familjen välkommen till vår verksamhet där våra kärnvärden är Roligt, Utmanande, Öppet och Hållbart. HTK jobbar med låga trösklar så att alla skall kunna komma till oss och prova på tennis. Förutom träning erbjuder vi utbildning och deltagande i våra sociala aktiviteter i HTKs Äventyr för barn och ungdom samt tävlings- och extra träningsträffar för alla vuxna.

TÄVLING

Klubben arrangerar en rad olika tävlingar under hela året och det finns verkligen något för alla. För spelare i Minitennis börjar tävlandet under träningarna medan spelare i Barntennis kan delta i Player School för att komma igång med tävlandet på lokal nivå. Klubben arrangerar också So Tour Mini/Midi/Maxi både höst och vår samt ytterligare 3-4 nationella tävlingar under året. Under hösten 2023 startar även en efterlängtad motionsliga med namnet Olympialigan.

HTKS ÄVENTYR FÖR BARN OCH UNGDOMAR

Helsingborgs Tennisklubb tror mycket på gemensamma sociala aktiviteter där alla får lära känna varandra och kanske får vänner för hela livet. Ett detaljerat Äventyrsprogram kommer inför varje termin tillsammans med övrig träningsinfo.

ANLÄGGNINGAR

Under inomhussäsongen är vår mötesplats Olympiahallen i centrala Helsingborg med 7 tennisbanor med underlaget hard court. Under sommaren finns vi först och främst på Pålsjö tennis, men också på Maria Park Tennis och på Racketoasen i Hittarp.

FRIENDS OF HTK

Hälsingborgs Lawn Tennisklubb bildades 5 september 1913, bytte sedan namn till Hälsingborgs Tennisklubb 1958 för att 1971 ändra till dagens Helsingborgs Tennisklubb. Vi har redan från start varit en bred klubb med spets. Parallellt med en omfattande motionsverksamhet har klubben även fostrat och utvecklat flertalet framgångsrika elit- och landslagsspelare. HTK kan även stoltsera med många framgångar på junior, senior och veteransidan både internationellt och nationellt.

Medlemsantalet är idag cirka 800 där omkring 600 deltar aktivt under året. För att kunna fortsätta vara en klubb i framkant är våra relationer med företag och HTK-vänner av största vikt. Vi har därför utvecklat Friends of HTK där vi samlar våra närmsta välgörare.

Hoppas att du vill vara med på vår resa!

Loading the next set of instagram posts...

KLUBBKLÄDER

I vår webshop kan du beställa våra klubbkläder samt vår casual kollektion direkt till din brevlåda. Provkollektion finns tillgänglig i shoppen på Olympiahallen, välkommen att prova ut din storlek. Leveranstid ca 2-3 veckor.