Helsingborgs Tennisklubb erbjuder tennisträning på dagtid i samarbete med Innovitaskolan för årskurs 7-9. Tennisprofilen vänder sig till dig som gör en satsning på tennis och siktar på att bli en tennisspelare som senior.

Tennisprofilen

HTK:s ambition är att skapa en Tennisprofil och ett samarbete med Innovita där spelarna får möjlighet att träna under dagtid för att få upp sin totala tennismängd. Här får man möjlighet att kombinera studier och tennis.

bakgrund

HTK har en lång och framgångsrik historik som tennisklubb. Klubben har fostrat många svenska juniormästare och även ett antal spelare som hävdar sig väl på internationell nivå. Många av dem har genom åren haft bra samarbeten med skolan och vissa med just Innovitaskolan

 

Träningsupplägg

Träningen på skoltid bedrivs idag på måndagar och torsdagar. Träningen är 07:30-09:15 för alla årskullar men bestäms inför varje termin. Träningsupplägget är varierande där innehållet är såväl uppvärmning, tennisträning, fysisk träning, teori och annan aktivitet.

Antalet spelare/bana och tränare kommer bero på satsningen hos eleven.

Anläggningar

Olympiahallen har sju banor. Underlaget är hardcourt. Pålsjö Tennis har fem grusbanor och en hardcourtbana. Olympiahallen ägs av Stiftelsen Olympiahallen. Pålsjö Tennis ägs av Pålsjö Ess AB. HTK är hyresgäst på båda dessa anläggningar.

HTK:s Tennisprofil skall innefatta:

Tillgång till klubbens bäst lämpade tränare beroende på inriktning

En utvecklande miljö för dig som satsar på tennis

Ett utbildningsprogram inom tennis

intagning

Alla spelare som vill gå Tennisprofilen är välkomna men det är viktigt att du är bered att göra en satsning då det innebär tidiga morgnar. Träningstiden ligger nämligen innan skolan börjar.

ANSVARIG TRÄNARE

Jonatan Lundstedt

0723321722

jonatan@htktennis.com

KLUBBCHEF

Marcus Lindberg

0734217221

marcus@htktennis.com