Tävla ska vara roligt och utmanande. HTKs målsättning är att skapa så familjevänliga nationella tävlingar som möjligt. Hela familjen ska känna sig välkomna där vi erbjuder en väl organiserad tävling med aktiviteter mellan matcherna för både spelare och för syskon.

I Tennisskolan erbjuder vi matchkvällar för ungdomar och för er i barntennis erbjuds player school på klubbnivå. Dessutom anordnas ett ligaspel i Olympialigan för alla medlemmar 16 år och äldre. Önskar ni tävla regionalt, nationellt eller internationellt är ni välkomna att anmäla er till vår Academy.

SO TOUR Röd, Orange, Grön

En So Tour som är perfekt för klubbresor där alla kan delta i två klasser.

Röd Nivå och Grön Nivå spelas först för att avslutas med Orange Nivå. Alla får frukt under matcherna samt medalj och diplom i en härlig prisutdelning efter turneringen.

HTKs alla spelare upp till 12 år är givetvis välkomna att anmäla sig oavsett om man är med i Tennisskolan eller i Kids Academy.

ORIS DENTAL – ÖRESUNDSVECKAN JSM RACE

En nationell tävling som spelas i början av augusti. Under första veckan spelas 10-13 års klasser för att avslutas med 14 års och 16 års JSM – Race.

En perfekt sommartävling att anordna en klubbresa till där vi även kan erbjuda träningsbanor under hela tävlingen.

HEAD OPEN

En nationell tävling som spelas under höstlovet. Tävlingen är perfekt för de klubbar som önskar en klubbresa då spelarna kan delta i många olika klasser under veckan. Dessutom kör vi alltid poolspel upp till 12 år där alla går till slutspel.

Måndag till onsdag har också alla möjlighet att vara med i Finax Sportcamp där man kan prova på Olympiahallens alla idrotter som ex badminton, padel och bordtennis.

POOLSPELEN

En familjevänlig nationell barntävling som vänder sig till barn upp till 12 år.

Tävlingen inleds med poolspel i singel och dubbel där alla går till slutspel. Deltar ni i singel och dubbel får ni minst 6 matcher under helgen.

KLUBBMÄSTERSKAP

Sista veckan i augusti spelas HTKs klubbmästerskap där alla HTKs medlemmar från 7 år kan delta. Läs mer i anmälan vilka klasser just du kan vara med i.

SVENSKA TENNISLIGAN

Våra A-lag spelar i Elitserien (damer) och Div 1 (herrar) medan våra veteraner nästan alltid vinner grundserien och slåss om SM medaljer. Är ni intresserade av att spela seriespel så maila oss på kansli@htktennis.com så ser vi om det finns ett lämpligt lag att spela i.

TÄVLING I TENNISSKOLAN oCH VUXENTENNIS

PLAYER SCHOOL

Player School är en matchskola för orange och grön nivå för er som vill spela matcher på klubbnivå

Välkommen till PLAYER SCHOOL!

 • Vill du och dina klubbkompisar följa med på en resa in i tennisens spännande matchvärld? Då har du hittat rätt – välkommen till Player School!
 • Här kommer du att att få koll på tennisens helt unika poängspel och de viktigaste reglerna. Men också om annat runtomkring som berör själva matchspelet: allt ifrån hur du anmäler dig till en tävling, vad du ska packa i din tennisväska och vad fair play är.
 • Under hösten kommer vi ha tre träffar på två timmar vardera och som avslutning på hösten spelar vi en Next Gen Club Cup (Matchspel)
 • Under våren fortsätter vi med fyra matchdagar fördelat under terminen
 • Aktiviteten är gratis men viktigt att man kommer på alla träffar.
OLYMPIALIGAN

Välkomna till HTKs ligaspel i samarbete med Olympiahallen. Ligan spelas under hela inomhussäsongen med start i september och vänder sig till klubbens medlemmar 16 år och äldre. Speldagar kommer att vara söndagar kl 14:00-17:00 på bana 1 och 2 i första hand och matcherna håller på i 90 min inklusive inbollning. Totalt kommer ni få möjlighet att spela ca 20 matcher i olika divisioner med upp och nedflyttning. 8 matcher under hösten och 12 matcher under våren. Fina priser till de främsta från HTK, Olympiahallen och HEAD. Segraren erhåller ett kostnadsfritt wc till nästa års Olympialigan.

Sista anmälningsdag är 28e september och Olympialigan startar 8 oktober.

Övrigt:

 • Avgift 2500 kr
 • Matchen spelas bäst av tre set med tiebreak till 10p i avgörande set.
 • NoAd regeln tillämpas. Dvs en avgörande boll spelas vid 40-lika.
 • Hinner man inte spela klart vinner den med flest set i första hand och flest game i andra hand.
 • Varje division kommer att spela 5 matcher där 1an flyttas upp en division och den som har lägst antal vinster flyttas ned.
 • Vid sjukdom kan man komma överens om en annan speldag alternativt att man sätter in en reserv. Denna reserv får inte vara annan deltagare i Olympialigan.
 • Spelaren som står som hemmaspelare ansvarar för att ta med fräscha bollar att spela med. Bollar finns att köpa i Olympiahallens shop. Vi rekommenderar HEAD.


Vi ser fram emot ett härligt seriespel i Olympiahallen så missa inte chansen att bli Olympiamästare. Frågor besvaras av Simon Öhman, simon@htktennis.com eller 0734217220.